Behandling av acne
De flesta av oss drabbas någon gång av akne. Oftast är hudproblemen störst under tonåren, men många besväras betydligt längre. Hormoner orsakar en överproduktion av talg och då kan akne uppstå. Graden av acne avgör vilken åtgärd som behövs. Vid lätt acne kan det räcka med behandling av våra medicinska hudvårdsprodukter och behandling med kemisk peeling. Vid måttlig/svår acne behövs det ibland receptbelagda läkemedel som ordineras av klinikens hudläkare. Vilken behandling som passar dig bäst diskuterar vi under ditt konsultationsbesök.


Behandling av Rosacea
Rosacea drabbar omkring 2-10 procent av den vuxna befolkningen. Det är en kronisk hudsjukdom som ger rodnader, ytliga blodkärl, knottror och inflammerade utslag i ansiktet, framför allt kring pannan, näsan, kinderna och hakan. Rosacea kan förvärras vid användning av irriterande utvärtes produkter, men även av starkt kryddad mat, sol, värme, kyla, alkohol och stress.

Vi på SKIN Hudkliniken kan hjälpa dig att reducera din rosacea med olika behandlings tekniker. Det primära är att minska inflammationen i huden och stärka hudbarriären. Vi behandlar då med medicinska hudvårdsprodukter, mild kemiskpeeling eller receptbelagda läkemedel. För att sedan behandla rodnader och ytliga kärl använder vi IPL- Intense Pulsed Light. Vilken behandling som passar dig bäst diskuterar vi under ditt konsultationsbesök.


Behandling av Hyperpigmentering
Hyperpigmenteringar på huden kan bero på olika faktorer. Med åldern utvecklas ofta så kallade Lentigo Solaris-solfräknar som kommer efter mycket solexponering. De sitter ofta i ansiktet och på handryggar. De är oftast helt ofarliga och vanligen ljusbruna, mm-stora i början, men kan med tiden bli mer än cm-stora. Melasma är en mer utbredd pigmentering i stora delar av ansiktet, ofta på överläppen och panna, och har ofta ett kartliknande utseende. Pigmenteringen framträder tydligare vid solning. Melasma förekommer framför allt hos kvinnor och kan vara relaterade till graviditet, p-piller och viss medicinering.

På SKIN Hudkliniken behandlar vi hyperpigmenteringar med kemisk peeling, IPL och medicinska hudvårds produkter. Ibland behövs receptbelagda läkemedel som ordineras av våra läkare. Vilken behandling som passar Dig bäst diskuterar vi under Ditt konsultationsbesök.


Behandling av åldrad/solskadad hud/ ytliga kärl
Då vi blir äldre minskar spänsten i huden. Kollagenet och elastinet i huden minskar och linjer och rynkor framträder. Porstorleken blir större. Pigmenteringar och ytliga kärl är vanligt förekommande. Vi har olika behandlingsmetoder för att öka kollagen och elastin produktionen och skapa en fylligare och jämnare hud. Vi använder oss av Kemisk peelig, IPL, Dermaroller, microdermabrasion och medicinska hudvårdsprodukter. För ett ytterligare slätare utseende av huden kan dessa åtgärder även kombineras med fillers och botox. Vilken behandling som passar dig bäst diskuterar vi under ditt konsultationsbesök.


Behandling av mörk oönskad hårväxt
Ibland störs man av mörka hårstrån i ansiktet och på kroppen, särskilt ofta på underben, bikinilinje och under armarna. Vi behandlar då med IPL- Intense Pulsed light. Behandlingen är effektiv endast på mörk hårväxt.


Ådernät /”spindlar” på ben
Ytliga kärl behandlas på SKIN Hudkliniken med sklerosering. (Aetoxysclerol)


Hyperhidros /besvärande, riklig svettning
Svettning under armarna behandlas med botolinumtoxin.


Vårtor
Hand och fotvårtor drabbar oftast barn och försvinner spontant med tiden. Ibland kan dock dessa utgöra ett medicinskt eller estetiskt problem, som man önskar behandla. Vi kan på SKIN Hudkliniken erbjuda klinikbehandlingar i form av traditionell terapi med flytande kväve eller en effektiv behandling med Verrutop.